Persoonlijke groei

Behoefte aan meer zelfinzicht kan ontstaan na een burn-out, maar ook een heftige situatie in je gezin, ziekte, de dood van een familielid, het verliezen van je werk, scheiding… kunnen er voor zorgen dat je plots geconfronteerd wordt met angst en emoties waar je je geen raad mee weet. Want wie ben je zonder je te identificeren aan die job, die persoon, die gedachte,…? Heel vaak voelen we ons slachtoffer of zijn we boos op het onrecht dat ons is aangedaan. Maar als we het nu eens zien als een kans? Een kans op persoonlijke groei.

Het hoeft echter niet alleen om verlies te gaan. Het kan ook dat je een moeilijke relatie met je partner of werkgever ondervindt waar je niet uit komt en die je heel veel stress of ongemak bezorgt. Of je wil iets ondernemen, maar je voelt je steeds overvallen door angst. Heel vaak is hier een overtuiging aan gekoppeld die je als kind gemaakt hebt. De angst, de stress,… is een reactie van ons innerlijke kind om ons eraan te herinneren dat er ‘gevaar’ dreigt. Als we ons echter bewust worden van de pijn die achter deze overtuigingen of emotionele reacties zit, kan het zachter worden. De trigger of de weerstand tegen de situatie, wil ons enkel iets zeggen over datgene dat bij ons geheeld mag worden. Zo kan bijvoorbeeld het dominante gedrag waar je je bij je werkgever heel erg aan stoort je laten zien dat je meer in je kracht mag gaan staan. Of misschien herken je dit dominante gedrag wel uit je kindertijd en wordt dit nu aan je getoond omdat je hiervoor jezelf of iemand anders nog mag vergeven. Vergeving van de ander, maar zeker van jezelf is een heel krachtig middel op de weg naar meer zelfliefde.

In onze dagelijkse contacten met mensen worden ons constant spiegels en raakvlakken van ongeheelde energie getoond. De mensen waar we het moeilijkst mee om kunnen gaan en bij wie we het oordeel maar moeilijk los kunnen laten zijn onze grootste spiegel en kunnen ons de meeste groei brengen. We reageren zo fel op die ander omdat een pijnstuk in onszelf aangeraakt wordt. Hoe meer we deze schaduwkant echter durven omarmen, onszelf en de ander vergeven en onvoorwaardelijk graag zien, hoe meer we onszelf kunnen bevrijden van negatieve emoties en gedachten. Hoe veiliger en harmonischer het wordt in jezelf, hoe meer je deze afspiegeling ook zal zien in je omgeving.

Het is echt heel belangrijk om te beseffen dat jij alleen verantwoordelijk bent voor je eigen geluk. Niemand of niets anders kan dit geluk voor jou invullen. Door dit commitment aan te gaan, help je niet alleen jezelf, maar ook je omgeving, want als je meer van jezelf gaat houden, profiteert ook je omgeving van deze hernieuwde energie. Bovendien dragen we op deze manier een steentje bij om meer liefde in de wereld te brengen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Wanneer je je aanmeldt voor een traject of een consult mailen we je eerst een intake-formulier. Op deze manier kan je de situatie waarin je je bevindt of je hulpvraag al even schetsen.

Hierna nodigen we je uit voor een eerste gesprek. Hier gaan we dieper in op je hulpvraag en kijken we op welke manier we je verder kunnen helpen. Omdat zo’n eerste gesprek heel spannend kan zijn, kan dit ook wandelend gebeuren. De natuur en het grondend effect van wandelen kunnen je helpen om makkelijker je verhaal te vertellen op een meer ongedwongen manier.

Er kan gekozen worden om aansluitend op dit gesprek ook nog aan de slag te gaan met een van de therapievormen.

Na de sessie geven we je tips mee zodat je de verkregen inzichten ook thuis verder kan integreren. We geven je daarnaast ook inzicht in hoe een eventueel vervolgtraject eruit kan zien.

Prijs

-Intakegesprek (ca 30 à 45 minuten): 30 euro
-Consult (ca 1.30 u à 2u): 65 euro

Er kan enkel contant betaald worden.