Ademwerk

Om de zoveel seconden ademen we in en opnieuw uit. Het is een automatisch proces waar we meestal niet bewust bij stilstaan. Maar wat als we onze adem ook als instrument voor heling zouden kunnen gebruiken…

Wat is ademwerk?

Ademwerk is een techniek die veel transformatie teweeg kan brengen. Door een circulaire, verbonden ademhaling, komt de energie die zich ergens in ons lichaam vastgezet heeft, in ons bewustzijn. De energie kan dan weer vrij gaan stromen waardoor we meer kracht, zelfliefde, zelfvertrouwen,… gaan ervaren. Ademwerk helpt je om onverwerkte ervaringen te helen en los te laten.

Door op bepaalde thema’s te ademen, gebeurt de heling op de plaatsen in ons lichaam die bij dit thema horen. Deze heling gebeurt vanzelf en hoeft dus niet ‘gestuurd’ te worden. Het is echter ook mogelijk om zonder specifiek thema te ademen. Dan gaat de helende energie naar de blokkades die op het huidige moment meer aan de oppervlakte liggen.

Het helend vermogen van ademwerk

Onze adem bestaat voor 20 procent uit zuurstof en 80 procent uit stikstof. Zuurstof is licht magnetisch en kan Chi of Prana binden. Deze Chi of Prana bestaat uit een combinatie van onvoorwaardelijke liefde en licht. Deze onvoorwaardelijke liefde en lichtdeeltjes hechten zich aan je zuurstof en adem je in. Wanneer je meer ademt dan je nodig hebt, verzamel je een overschot aan Chi, Ki of Prana in je lichaam. Deze Prana gaat naar die plaatsen in je lichaam waar heling nodig is, waar het vibratieniveau lager is en waar het niet doorstroomt. Het zijn die plaatsen in ons lichaam waar we onze energiestroom onbewust geblokkeerd hebben. Energie kan zich in ons lichaam vastzetten in de vorm van verdrongen verdriet, opgekropte woede,.. Via ademwerk komen deze onverwerkte emoties in ons bewustzijn waardoor ze alsnog geheeld kunnen worden.

Doel van ademwerk

-Je verhoogt je energieniveau
-Je maakt meer ruimte in je lichaam waardoor je ook meer je eigen ruimte durft in te nemen
-Je heelt of vermindert blokkades op fysiek, mentaal of emotioneel niveau
-Je wordt je bewust van spanningen in je lichaam en de thema’s die hierbij horen
-Het vergroot je zelfvertrouwen en de liefde voor jezelf
-Je komt meer in contact met je ware zelf
-Het draagt bij aan je bewustwording en persoonlijke groei

Hoe gaat dit in zijn werk?

-Vooraf bespreken we samen het thema waarop geademd zal worden
-Tijdens het ademen zelf lig je op een matras
-Als begeleider zitten we naast je en begeleiden je met je ademhaling
-Bij het ademen maken we gebruik van een verbonden ademhaling waarbij we telkens 3 tellen in en uit ademen
-De eerste 10 minuten starten we met groot ademen waardoor we heel veel energie en zuurstof opnemen
-Daarna gaan we klein ademen en gaan we meer afstemmen op het thema
-Veiligheid is op zo’n moment erg belangrijk. Deze bieden we je door er voor je te zijn en je te ondersteunen.
-Soms heeft de energie zich zo vastgezet in ons lichaam dat een vorm van lichaamswerk nodig is
-De laatste fase is de integratiefase. In deze fase ademen we opnieuw rustig en laten we de energie zijn werk doen. De heling en de verwerking van de thema’s vinden nu plaats. Je spieren komen tot rust en je chakra’s komen meer in balans.
-Een ademsessie kan nog enkele uren of dagen doorwerken en diepere heling in je spirituele energievelden geven.