Klankbeleving

Vrijwel dagelijks komen we met klank en muziek in aanraking. Klanken kunnen ons raken, kunnen ons in beweging brengen of net tot rust brengen. Muziek kan ons helpen focussen of net in een meer meditatieve staat brengen. Muziek en klank zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven en gelukkig maar.

Het helend effect van klank

Meer en meer wordt ook erkend dat klank een helend effect kan hebben op zowel lichaam als geest.

Een heel belangrijke reden hiervoor is dat door je te richten op de zintuiglijke stimulans, je makkelijker weggeleid wordt van je gedachten, waardoor je meer in een dromerige staat terechtkomt. Door het ritme en door de frequentie van de klanken, wordt het mogelijk om ons normale bewustzijn (bèta-status) terug te brengen naar een ontspannen staat (alfa) en zelfs naar een meditatieve of slaapstaat (theta & delta).

Klank helpt je zo om geestelijk en lichamelijk te ontspannen en ondersteunt hiermee het herstellend vermogen van je lichaam.

Hoe wordt klank ingezet in onze praktijk?

Tijdens de klankschalenmassage worden de klankschalen op of naast je lichaam geplaatst. De klankschalen worden heel voorzichtig aangeslagen of aangedraaid waardoor je de vibraties van de schalen door je lichaam voelt bewegen. Dit heeft een heel diep relaxerende werking. De vibraties werken bovendien diep in op je lichaam en helpen hiermee aanwezige blokkades los te trillen. Daarnaast werken de boventonen van de klankschaal ook in op onze hersengolven en hiermee dus ook op ons mentale veld.

Op regelmatige basis organiseren we klankconcertjes waarbij je kan ervaren hoe klank en muziek je begeleiden naar diepe ontspanning. Liggend op een matje kan je genieten van de vibraties die zowel de klankschalen, de gongs, de indianenfluit als verschillende andere instrumenten teweegbrengen. Volg zeker ook onze facebookpagina om op de hoogte te blijven van deze evenementen of neem hier een kijkje.

Wil je graag dat Stephan langskomt voor een klankconcertje bij jou thuis of op je bedrijf dan kan dit ook aangevraagd worden. Bel gerust even op of stuur een mailtje voor meer informatie.

Interesse in een workshop waarbij je zelf je indianenfluit maakt? Hou dan zeker onze facebookpagina in de gaten. Een aantal keer per jaar bieden we de mogelijkheid voor een 2-daagse workshop. Passen de data niet? Dan kan dit zeker ook op aanvraag georganiseerd worden. Mail ons gerust voor meer informatie.