Klankschalenmassage

Gebruik van muziek en geluid voor therapeutische en transcendente doeleinden bestaat al sinds het bewustzijn van de mens. Ze worden door sjamanistische culturen van over de hele wereld al duizenden jaren toegepast. In de loop van de tijd is echter veel van deze kennis verloren gegaan. Maar steeds meer wordt opnieuw erkend dat muziek niet alleen heel ontspannend kan zijn, maar ook heel helend kan werken voor lichaam en geest.

Herkomst

Klankschalen zijn oorspronkelijk afkomstig van Tibet. Echte Tibetaanse klankschalen zijn echter heel zeldzaam en bijgevolg heel moeilijk te vinden. Het grootste productieland van schalen op dit moment is India. De markt voor klankschalen is heel groot, maar er is een zeer groot onderscheid in kwaliteit.

Hierdoor worden de schalen met zeer grote zorgvuldigheid geselecteerd. Ik werk steeds met handgeslagen schalen die bestaan uit de 7 metalen (goud, zilver, kwik, koper, ijzer, tin en lood). Ook controleer ik voor het aanschaffen steeds de trilling, de lengte van de klank en de boventonen. Op deze manier weten we zeker dat de klankschalen de juiste vibratie geven tijdens de massage.

Wat houdt de massage in?

Tijdens de klankschalenmassage lig je gekleed op de massagetafel en worden de klankschalen op of naast je lichaam geplaatst. De klankschalen worden heel voorzichtig aangeslagen of aangedraaid waardoor je de vibraties van de schalen door je lichaam voelt bewegen. Dit heeft een heel diep relaxerende werking. De vibraties werken bovendien diep in op je lichaam en helpen hiermee aanwezige blokkades los te trillen. Daarnaast werken de boventonen van de klankschaal ook in op onze hersengolven en hiermee dus ook op ons mentale veld.

Voor wie is de klankschalen massage geschikt?

Deze massage is uitermate geschikt voor mensen die stress ervaren en meer innerlijke rust willen vinden.

Omdat deze massage ook helpt om het zelfherstellend vermogen van het lichaam te stimuleren, is deze massagevorm ook heel erg helend voor mensen met fybromyalgie, rusteloze benen, slapeloosheid …

Daarnaast helpt het ook om je concentratie te verbeteren en je nachtrust te bevorderen.

Contra-indicatie

· gelieve aan te geven als je zwanger bent, want dan wordt er rekening gehouden dat er geen schalen op het lichaam worden geplaatst.

· ook mensen met een pacemaker worden gevraagd dit te melden: er zullen dan geen schalen gezet worden op het bovenlichaam.

Duur: ca. 1 uur

Prijs: 55 euro