Polariteitsmassage

Polariteitsmassage is aan het begin van vorige eeuw ontwikkeld door Dr. Randolph Stone. Hij ontdekte dat alle leven bestaat uit energiestromen. Energie stroomt steeds van de positieve naar de negatieve pool via een neutraal punt. Dit is ook het geval in het menselijk lichaam.

Wanneer de relatie tussen lichaam, emotie en geest volledig in harmonie zijn, ervaren we een diepe tevredenheid en complete gezondheid. Door blokkades op één van deze gebieden, verkeerde eetgewoontes,… kan de balans verstoord raken waardoor je je ziek voelt, last hebt van fysieke klachten, vermoeid of neerslachtig bent. Via polariteitsmassage worden de verschillende polen op je lichaam opnieuw met elkaar in balans gebracht. Je voelt je dan ook geestelijk meer in harmonie komen. Hierdoor lossen blokkades in je lichaam zich op en kan de energie opnieuw vrijer stromen. Dit kan je merken doordat pijnlijke plaatsen verdwijnen of bepaalde emoties losgelaten kunnen worden. Op deze manier bevordert polariteitsmassage je bewustzijn en je gezondheid.

Wat houdt de massage in?

Om doorstroming van energie te stimuleren wordt er enerzijds gewerkt met massagegrepen die direct het gespannen weefsel losmaken en anderzijds met polarisaties, verbindingsgrepen, die inwerken op het vrij doorstromen van energie. Op momenten dat geblokkeerde energie vrij begint te stromen kan dat emoties losmaken. In de Polariteitstherapie werk je aan het bewust worden van gedachtes en gevoelens die het stromen van jouw essentiële energie blokkeren of juist ondersteunen.
De ademhaling kan de werking van de polariteitsmassage versterken. Adem is levensenergie en door de adem de ruimte te geven, geef je ruimte aan het stromen van de levensenergie.

Bij polariteitsmassage wordt een beroep gedaan op het eigen genezend vermogen van de cliënt en zijn/haar eigen verantwoording. Het is aan de cliënt wat hij of zij er mee wil doen. Door de balans die tijdens en na de massage ontstaat komt het bewustzijn tot rust. Vanuit deze situatie ontstaan dan vaak nieuwe perspectieven. Je inzicht kan veranderen en zich aanpassen aan een groeiend bewustzijn. Ook emotionele en lichamelijke verstarringen lossen op. Er komt dus letterlijk ruimte voor leven!

Voor wie is de polariteitsmassage geschikt?

Polariteitsmassage is een techniek die een disbalans, ontstaan door psychische, emotionele of mentale spanningen die zich uiten in het lichaam, weer in balans brengt en hiermee zorgt voor ontspanning.

Daarnaast geeft het een verzachting van pijn en klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderpijn, maagklachten, vermoeidheid en kan ook heel geneeskrachtig zijn bij astma of bronchitis.

Polariteitsmassage geeft een impuls tot verandering, een aanzet tot bewustwording. Het zet je in beweging…

Contra-indicaties

Hoge bloeddruk, hartklachten, ontstekingen, koorts, huidinfectie of open wonden zijn contra indicaties.

 

Prijs/tijd?

-Duur: 1.15u à 1.30u

-Prijs: 75 euro